, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκαλυπτικό

Με το στόμα ανοικτό έμειναν όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάψει σύμβαση εργασίας το 1998 με την ΤVX, προκειμένου ως δασολόγος να αναλάβει την αποκατάσταση ων πρανών, των τεχνητών λιμνών διαύγασης στη λεκάνη Σεβαλιέ του Μαντέμ Λάκκου.

igglesi-symbasi

Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης του έργου, η Κατερίνα Ιγγλέζη θα λάμβανε το ποσό των 4.992.000 δραχμών προκειμένου να αποπερατώσει το έργο.

«Πώς εσείς δεχτήκατε ως δασολόγος να κάνετε σύμβαση με την TVX Hellas από τη στιγμή που θεωρείτε αυτές τις εταιρείες καταστροφικές;» ήταν η ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην Κατερίνα Ιγγλέζη. «Αυτό έγινε το 1998 και ήμουν ελεύθερη επαγγελματίας δασολόγος και ήταν μια αποκατάσταση περιβάλλοντος, μία δενδροφύτευση, δυστυχώς και τότε, παρόλο που έγινε η μελέτη από δύο επιστήμονες δασολόγους – συμμετείχε κι ένας ακόμη δασολόγος της περιοχής – με πολύ μεγάλη φροντίδα, στη συνέχεια ελάχιστα (σ.σ. δέντρα) απέμειναν» ανταπάντησε η βουλευτής.

Όταν δε, ρωτήθηκε για το ποσό της πληρωμής της που άγγιζε τα 5 εκατ. δραχμές εν έτει 1998, τόνισε: «Δεν πήρα εγώ 5 εκατ. δραχμές. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα φυτά, τα εργατικά…».

«Αποκατάσταση περιβάλλοντος πήγα να κάνω και τίποτε άλλο, μέχρι εκεί» επανέλαβε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν και με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για αποκατάσταση περιβάλλοντος και πάλι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε: «Δεν θα μου την έδινε η τωρινή εταιρεία αυτή την αρμοδιότητα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ακόμα κι «αν το έκανε η εταιρεία για να της κλείσει το στόμα», εκείνη τόνισε ότι «συνέχισα να μιλάω». «Τότε ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος και προσπάθησα να κάνω την αποκατάσταση, αλλά δεν πιάνετε την ουσία, καμία αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει. Κανένα αρχέγονο δάσος δεν αποκαθίσταται» πρόσθεσε. Ωστόσο στην ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: «Τότε γιατί την κάνετε την αποκατάσταση;», ανταπάντησε: «Εντάξει, έγινε μια προσπάθεια». Και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι ότι παρόλο που πήρα τη δουλειά, δεν έκλεισα το στόμα μου». «Τώρα όμως δεν έχετε δουλειά» ήταν το δημοσιογραφικό επιχείρημα στο οποίο δεν υπήρξε απάντηση.