, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

"Η… μονοδρόμηση της Εγνατίας μάλλον από Βαρδάρη προς ΔΕΘ"

“Ήταν ένα λάθος από την αρχή ο σταθμός Βενιζέλου, δηλαδή 300 μέτρα από το σταθμό του Βαρδαρίου… Θα έπρεπε να είχαμε τρεις σταθμούς, στις πλατείες Συντριβανίου, Αριστοτέλους και Δημοκρατίας…” δήλωσε πριν λίγο στο focus fm 103,6 o συγκοινωνιολόγος Σπύρος Βούγιας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά “ήταν ένα λάθος από την αρχή ο σταθμός Βενιζέλου, δηλαδή 300 μέτρα από το σταθμό του Βαρδαρίου… Θα έπρεπε να είχαμε τρεις σταθμούς, στις πλατείες Συντριβανίου, Αριστοτέλους και Δημοκρατίας… Αλλά επειδή, το παλιό δημαρχείο ήταν στην Βενιζέλου οριοθέτησαν και εκεί σταθμό. Το θέμα των διαφωνιών για αρχαία και μετρό διογκώθηκε λόγω και των ευρημάτων στο σταθμό της Αγίας Σοφίας…”
Aκόμη ο κ.Βούγιας είπε ότι “όταν ένα συγκοινωνιακό έργο, μετατρέπεται σε… αρχαιολογικό, δεν είναι πάντα σωστό… δεν είναι σωστό να αλλάζει τις ανάγκες και την κυκλοφορία της πόλης… Είναι σαν μια άσκηση για μένα (ο σταθμός Βενιζέλου) δεν με τρομάζει. Η εμπειρία μου λέει ότι ψάχνουμε πρόχειρες λύσεις και μετά μένουν και λειτουργούν μια χαρά… πχ οδός Αμαλίας στην Αθήνα, το προσωρινό μέτρο αποδείχθηκε πετυχημένο και έγινε μόνιμο.Έτσι και στη Βενιζέλου να ψάξουμε να βρούμε τι μέτρα χρειάζονται που σημαίνει… μονοδρόμηση της Εγνατίας. Το λογικό είναι από το Βαρδάρη προς το Συντριβάνι και να δώσουμε ανάποδα την Ερμού. Φυσικά η Ερμού δεν είναι Εγνατία να φθάνει παντού. Η πόλη όμως θέλει ήπιες παρεμβάσεις…” πρόσθεσε ο κ. Βούγιας.
Σχολιάζοντας τα όνειρα παιδιών, που του έθεσαν οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού, και θέλουν να γίνουν δήμαρχοι ο συγκοινωνιολόγος είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου “κι εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω… δήμαρχος” Σύμφωνα με πληροφορίες της karfitsa όμως, αυτή η πρόθεση του  κ Βούγια είναι πολύ… σοβαρή και ήδη οι δημοσκόποι τον μετρούν στις έρευνες τους…  φωτο Σάββας Αυγητίδης

Βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση εμφανίστηκε από το βήμα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος. ”Η λύση την οποία επεξεργαζόμαστε δεν θα επηρεάσει ή θα επηρεάσει στον ελάχιστο βαθμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επιτρέψτε μου να πω η μεγάλη ζημιά, στην πόλη, στους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης δεν έγινε εξαιτίας του μετρό. Έγινε εξαιτίας της καθυστέρησης του μετρό”. Λίγες μέρες νωρίτερα η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είχε δηλώσει σχετικά:

https://www.karfitsa.gr/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF/