, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Σε θέσεις «μάχης» οι …μεραρχίες των τρακτέρ!

trakter-pollaΑπειλώντας… εμπράκτως να «τεμαχίσουν» την Ελλάδα, οι αγρότες έκαναν ανά την Ελλάδα επίδειξη δύναμης σήμερα, την ώρα που στην Αθήνα διεξάγονταν συναντήσεις των εκπροσώπων τους, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Τα κύρια «μέτωπα» διαμορφώνονται στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα, στις Σέρρες και στην Αργολίδα.

Στη Λάρισα, μετά τον μεσημεριανό «κλεφτοπόλεμο» με τις αστυνομικές δυνάμεις και τον προσωρινό αποκλεισμό της εθνικής οδού στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες έχουν επιστρέψει στις «γραμμές» τους, λίγο έξω από τον κόμβο της Νίκαιας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα εκατοντάδες τρακτέρ!

Στη Λαμία έχουν συγκεντρωθεί αγρότες με περίπου 60 τρακτέρ σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την εθνική οδό και υπό το βλέμμα ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Δεν αποφεύχθηκαν μικροεντάσεις, όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με τα τρακτέρ τους, προσπάθησαν  να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς την πόλη. Από τα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και από την περιοχή του Δομοκού, πολλοί ακόμα αγρότες διαμηνύουν τις προθέσεις τους να κατέβουν προς την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους.

Στις Σέρρες, περίπου 50 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο του Μύρκινου της επαρχιακής οδού Σερρών – Αμφίπολης, έξω από το Μαυρόλοφο κι άλλα 30 τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται η στάση και η συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων του Μητρουσίου, της Αλιστράτης και της Ν.Ζίχνης.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους, ξεκινώντας με συγκέντρωση  τρακτέρ στις 13:00 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και καταστρώσουν την παραπέρα «στρατηγική» τους.