, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο πρόσφυγας που μαχαίρωσε αστυνομικό!

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 25χρονος Σύρος πρόσφυγας, που «πρωταγωνίστησε» σε αιματηρό επεισόδιο με θύμα αστυνομικό, τον περσινό Ιούνιο, στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να οδηγηθεί στις φυλακές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 25χρονος δράστης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πρόσφυγες προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων του για τη διαδικασία έγκρισης ασύλου. Κατά την επιστροφή του στη δομή, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, είδε την πεθερά του λιπόθυμη και καθώς το ασθενοφόρο καθυστερούσε να φτάσει στο σημείο για τη διακομιδή της γυναίκας στο νοσοκομείο, προκλήθηκε ένταση.
Αστυνομικοί επενέβησαν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, και την ώρα εκείνη ο 25χρονος τράβηξε μαχαίρι που έφερε επάνω του, με συνέπεια να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πηγούνι. Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν 19 ράμματα να γίνουν στο τραύμα του προκειμένου να επουλωθεί.
Ο ίδιος αστυνομικός, αποσπασμένος τότε από την Αχαΐα, καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε το επεισόδιο, ενώ αναφέρθηκε στην ελλιπή αστυνομική δύναμη που διέθετε η δομή για να διαχειριστεί τον όγκο των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ