01:38, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Απέχουν οι μαθητές από την τάξη λόγω… καθηγητή

Αποχή πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι μαθητές Λυκείου στο Κολχικό, διαμαρτυρόμενοι για την στάση που κρατά απέναντί τους ένας εκ των καθηγητών του σχολείου.
Όπως αναφέρουν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Λαγκαδά, ο συγκεκριμένος καθηγητής δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου εδώ και χρόνια, με τους μαθητές να κάνουν λόγο για υβριστική και ειρωνική συμπεριφορά καθώς και για συνεχή χαμηλή βαθμολόγηση, ακόμη και σε άριστους μαθητές.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να έχουν αποχωρήσει και να φοιτούν πλέον στο Γενικό Λύκειο Λαγκαδά.
Αυτή τη στιγμή γονείς και μαθητές βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου και αρνούνται να μπουν στις τάξεις για μάθημα, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Παύλος Ματζιάρης.
Εδώ και ένα μήνα έχει επιληφθεί της κατάστασης σχολικός σύμβουλος, ενώ οι γονείς έχουν συγκεντρώσει υπογραφές ζητώντας την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από το σχολείο, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καραγιάννης στο karfitsa.gr «Έχω παραλάβει μία επιστολή διαμαρτυρίας που καταγγέλλει αυτό το περιστατικό, το οποίο προσυπογράφουν αρκετοί γονείς. Σίγουρα, μας προβληματίζει αυτό το περιστατικό. Όπως γνωρίζετε, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στις σχολικές ρυθμίσεις, συνεπώς η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα επιληφθεί του θέματος. Ωστόσο, πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα προσεκτικά, πάνω απ’ όλα γιατί αφορά μαθητές».
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαγκαδά, Στάθης Γεωργιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στο σχολείο τις πρωινές ώρες δήλωσε πως «δεν έχω άμεση εμπλοκή στο ζήτημα. Απλά η υπόθεση αφορά ένα σχολικό συγκρότημα το οποίο είναι στην αρμοδιότητά μου. Όφειλα να ακούσω τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων και έπειτα από διεξοδική συζήτηση δύο ωρών, με παραίνεση δική μου και του διευθυντή του σχολείου, κ. Χαραλαμπίδη, ζητήσαμε αύριο να αποκατασταθεί η ομαλότητα της λειτουργίας του σχολείου, ειδικά λόγω των μαθητών που δίνουν εξετάσεις». Όπως ενημέρωσε το karfitsa.gr ο κ. Γεωργιάδης οι γονείς απαίτησαν να απομακρυνθεί ο καθηγητής από το σχολείο, γεγονός βέβαια, τονίζει ο ίδιος, που δεν μπορεί να γίνει τώρα καθώς σε δύο μήνες λήγει η σχολική χρονιά. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, μετά το καλοκαίρι «θα έχουμε νέες εξελίξεις στο ζήτημα», με τους γονείς να διατείνονται πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την λειτουργία του σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος, εάν δεν απομακρυνθεί ο καθηγητής.
Φώτο: lagadas.net