, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ιερέας έβαλε… φωτιά στην Αγία Τράπεζα για το Δεύτε Λάβετε Φως (BINTEO)

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην σελίδα στο facebook της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης.
Το βίντεο δείχνει φωτιά που καίει πάνω στην Αγία Τράπεζα και στη συνέχει λίγο πριν το Δεύτε Λάβετε Φως, το βράδυ του Σαββάτου τον ιερέα που τελεί τη λειτουργία της Ανάστασης να ανάβει τα κεριά του από τη φωτιά που και στη συνέχεια στρέφεται πως την Αγία Πύλη για να μοιράζει το Άγιο Φως στους πιστούς.
Το video συνοδεύει το παρακάτω μήνυμα: 

«Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το άγιον φώς που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης……..και στή συνέχεια αρχίζει η ακολουθία όταν είναι να βγάλουμε το Άγιον Φώς, βγάζουμε πάνω από την αγία τράπεζα το Ευαγγέλιο και ιερατικό.Έτσι οπως βλέπεται η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα τις Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται είναι καλλυμένα με τζάμι,πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το άγιον Φώς που έχουμε πάρει από τα ιεροσόλυμα την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο.Η κάθε Αγία τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας.
Κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν κάθε άλλο δέν έχουμε τέτοιο σκοπό .Και πέρυσι το αναρτήσαμε άπλα δεν έγινε τόσο γνωστό από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας . Ο σκοπός είναι άφου η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας,να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι ποιό Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας μιας πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός τών θείων δώρων».
Δείτε το βίντεο: