Θεσσαλονίκη: «Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. σε μαγαζιά με «φρουτάκια» – 13 συλλήψεις

Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση διενέργειας απαγορευμένων τυχερών παιγνίων. Πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στις περιοχές  Ευόσμου, Περαίας, Μηχανιώνας και Αμπελοκήπων. Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα – υπεύθυνοι και θαμώνες των καταστημάτων, που διενεργούσαν τυχερά παίγνια μέσω Η/Υ.
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε επτά (7) καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στις περιοχές Ευόσμου, Περαίας, Μηχανιώνας και Αμπελοκήπων, για την καταπολέμηση της διενέργειας απαγορευμένων παιγνίων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα.
Ειδικότερα:

  • Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες της 16-10-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, σε ίντερνετ-καφέ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, διότι ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (31) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε (10) εκ των οποίων διενεργούνταν τυχερά παίγνια άνευ αδείας, από αντίστοιχο αριθμό θαμώνων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
    Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα καταγραφής, αποτελούμενο από (5) κάμερες ασφαλείας, οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με καταγραφικό μηχάνημα, χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή, καθώς επίσης, ο χώρος του καταστήματος δεν είχε πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία του από την αρμόδια Αρχή.
    Επιπλέον, κατά τον έλεγχο του καταστήματος εντοπίσθηκαν (6) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., συνέλαβαν βραδινές ώρες της 16-12-2016, στην περιοχή του Εύοσμου, 27χρονο ημεδαπό, προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ-καφέ), καθώς είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (31) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε έναν από τους οποίους, διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από θαμώνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
    Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κλειστού κυκλώματος καταγραφής, αποτελούμενος από (3) κάμερες, χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.