Κάλεσμα Μπουτάρη σε Σπίρτζη και Fraport να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για… να τα βρουν

του Βαγγέλη Στολάκη
Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν για τις εργασίες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κάλεσε την FRAPORT και το υπουργείο υποδομών, μεταφορών και Δικτύων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είπε: «Βλέπουμε αντίθετες απόψεις. Από την μία το υπουργείο λέει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τεχνικούς λόγους και λόγω ΕΣΠΑ. Η Fraport και οι άλλες εταιρείες, που έχουν φέρει τεχνικούς συμβούλους λένε ότι δεν χρειάζεται να γίνει».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το καλό της πόλης και του τουρισμού της.
«Κανείς δεν μας λέει γιατί χρειάζονται 4 μήνες. Και μεγάλο κομμάτι να είναι, είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών. Ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείο, από τον κ. Σπίρτζη να καθίσουν σε ένα τραπέζι με τη Fraport και τις αεροπορικές εταιρίες και να λύσουν το πρόβλημα. Οι επαγγελματίες της πόλης είναι εξοργισμένοι με αυτό το πήγαινε- έλα».
Σημειώνεται πως για το ζήτημα ο κ. Μπουτάρης έστειλε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας επιστολή στον κ. Σπίρτζη, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων έστειλε επίσης επιστολή στον ίδιο των πρωθυπουργό ζητώντας να πάρει απόφαση.
Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι με τα έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη για περίπου τέσσερις μήνες θα μειωθεί ο αριθμός των τουριστών της Θεσσαλονίκης.
Τα έργα αφορούν το σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης 16/34 και 10/28, στο αεροδρόμιο Μακεδονία