06:51, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Και άλλος ανασκεύασε υπέρ Καραμπέρη!

dikastiria thessalonikis

Άλλος ένας μάρτυρας ανασκεύασε την προανακριτική του κατάθεση, «αθωώνοντας» 60χρονο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, που κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων.

Πρόκειται για έμπορο, ο οποίος χαρακτήρισε τις δοσοληψίες του με τον 60χρονο κατηγορούμενο ως «εμπορικές και συνεργατικές».

Σε αντίθεση με την προανακριτική του κατάθεση, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επέστρεψε χωρίς τόκο το αρχικό δάνειο ύψους 350.000 ευρώ που έλαβε, ενώ, όταν στη συνέχεια δανείστηκε νέα κεφάλαια τα οποία αδυνατούσε να επιστρέψει, δέχθηκε συναινετικά να προσημειωθεί ακίνητο, ιδιοκτησίας του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο εξέτασε έναν ακόμη μάρτυρα, ο οποίος φέρεται να δανείστηκε χρήματα από τον 60χρονο για να χειρουργηθεί η άρρωστη κόρη του.

Ο μάρτυρας αυτός είπε ότι όταν πήγε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να καταθέσει ότι δανείστηκε άτοκα από τον κατηγορούμενο κι ότι ουδέποτε αυτός τον απείλησε, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να λάβουν κατάθεσή του.