, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Καταγγέλλουν διοικητή

Της Χρύσας Κυριακού
Την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς και πρώην δημάρχου Νεάπολης, Γρηγόρη Χατζησάββα για απευθείας ανάθεση καθηκόντων τομεάρχη του ψυχιατρικού τομέα, καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, την 4η Υ.ΠΕ. Κεντρικής Μακεδονίας και την ΠΟΕΔΗΝ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων ο κ. Χατζησάββας επέλεξε παραμονή εκλογών να τοποθετήσει τομεάρχη Ψυχιατρικού τομέα (με ημερομηνία έκδοσης 14-5-2012) στο νοσοκομείο που διοικεί.
Στην επιστολή- καταγγελία, υποστηρίζουν ότι ο κ. Χατζησάββας αδιαφορώντας ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, όπου απαγορεύονται οι όποιες υπηρεσιακές μεταβολές και ότι ο νέος οργανισμός στον οποίο προβλέπεται η θέση τομεάρχη Ψυχιατρικού τομέα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1247/11-4-2012 τ. Β’, μετά από δελτίο τύπου του πρώην υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου, έχει παγώσει η ισχύς του, αποφάσισε την τοποθέτηση αυτή. Σύμφωνα με τους ίδιους, η τοποθέτηση δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια καθώς ο κ. Χατζησάββας παρέβλεψε τον πίνακα κατάταξης προακτέων στον οποίο προηγούνται περίπου 5 νοσηλεύτριες ΤΕ. Μιλώντας στην «Κ» ο Γρηγόρης Χατζησάββας τόνισε ότι η τοποθέτηση έγινε στις 14 Μαΐου όταν είχε ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου και δεν είχαν προκηρυχθεί ακόμη νέες εκλογές.
«Η τοποθέτηση έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια στις 14 Μαϊου χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, είναι αποφασισμένος να ανακαλέσει την απόφασή του. «Εάν υπάρξει θέμα, ανακαλώ και βγάζω νέα απόφαση», συμπλήρωσε ο κ. Χατζησάββας.