, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Κλειστή για ένα χρόνο ακόμη η Δελφών


Δύο μήνες παράταση στον… αποκλεισμό της οδού Δελφών, όπου εκτελούνται έργα μετρό αλλά με ρυθμούς… χελώνας, έδωσε η «Αττικό Μετρό ΑΕ» στον ανάδοχο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγγελιοφόρου», ο ανάδοχος έχει ήδη στείλει αίτημα στην «Αττικό Μετρό ΑΕ», το οποίο κατά πώς φαίνεται θα εγκριθεί, ζητώντας, μετά την παρέλευση του διμήνου, ο δρόμος να παραμείνει κλειστός για ακόμη 34 εβδομάδες!
 
Δηλαδή, δύο μήνες παράταση, συν 34 εβδομάδες, μας κάνουν περίπου δέκα μήνες. Οσο χρονικό διάστημα είναι ήδη κλειστός ο δρόμος και όσο διαβεβαίωνε εγγράφως πριν από περίπου ένα χρόνο η «Αττικό Μετρό ΑΕ» ότι απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του μετρό στην περιοχή…
 
Οι εναπομείναντες καταστηματάρχες της Δελφών, που έχουν τα μαγαζιά τους μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, βρίσκονται σε απόγνωση. Μέχρι σήμερα δε γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, με πραγματικά εντατικούς ρυθμούς, όπως πρέπει να εκτελούνται τα έργα σε ένα εργοτάξιο το οποίο έχει αποκόψει εντελώς μία περιοχή από τον… έξω κόσμο. Κυρίως, όμως, δεν ξέρουν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη γειτονιά τους, ώστε να απελευθερωθούν από τις λαμαρίνες, αφού τόσο για τη δίμηνη παράταση, όσο και για το αίτημα των 34 εβδομάδων δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν. Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τα έργα έπρεπε να ολοκληρωθούν στις 4 του μήνα, δηλαδή πριν από οκτώ μέρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η οδός Δελφών έχει κλείσει από τις 4 του περασμένου Σεπτεμβρίου σε όλο της το πλάτος, μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, οδηγώντας τους καταστηματάρχες αλλά και ολόκληρη την περιοχή στην απομόνωση.
 
Αγγελιοφόρος