, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κοινωνικό ιατρείο στο δήμο Παύλου Μελά


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στο δήμο Παύλου Μελά. Το κοινωνικό ιατρείο, το πρώτο στη δυτικές συνοικίες, θα λειτουργήσει στα μέσα Ιουλίου με στόχο να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το νοσοκομείο για τις εξετάσεις τους.
Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου εμφανίζονται όπου και πιο ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων φτώχειας. Ήδη καθημερινά σιτίζονται από την Εκκλησία περίπου 4.500 άνθρωποι ενώ μόνο στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου Παύλου Μελά καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι πολίτες.
Η ιατρική παρακολούθηση, από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, θα είναι δωρεάν, ενώ οι δημότες θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη. Το ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και θα απασχοληθούν εθελοντικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων (παθολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οδοντίατροι).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.