, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Λεβέντης για Αμοιρίδη: Xάνονται οι σπουδαίοι και οι αξιόλογοι και μένει η… σαπίλα

Φιλίππα Βλαστού
Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί στον Έλληνα πρέσβη που δολοφονήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στις 3 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη και το παρόν έδωσαν  από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Μετά την ταφή του Κ.Αμοιρίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στον ξαφνικό θάνατο του πρέσβη δήλωσε : «το σημαντικό είναι ότι χάνονται οι σπουδαίοι και οι αξιόλογοι και μένει η σαπίλα».
tzitzikostas
Επίσης, σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι : «αποχαιρετίσαμε σήμερα έναν άξιο και έντιμο διπλωμάτη που τίμησε την χώρα μας σε όλα τα πέρατα της γης» και συμπλήρωσε : «ήταν βέβαιο ότι η ελληνική πολιτεία τον τίμησε σήμερα και θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσει να εξιχνιαστεί όλη αυτή η ιστορία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».
αμανατιδης
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης αναφέρθηκε στον επικήδειο λόγο:  «στην αξιόλογη υπηρεσιακή σταδιοδρομία του εκλιπόντος, που αντανακλά μέρος μόνο των υπηρεσιακών του αρετών και των προσωπικών του χαρισμάτων». Μεταξύ άλλων είπε πως : «Η συμβολή του, ως Γενικού Συντονιστή, υπήρξε καίρια για την ουσιαστική επιτυχία της Διάσκεψης και τη διεθνή προβολή της χώρας μας. Για όλους εμάς, ο Κυριάκος Αμοιρίδης συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της ανάδειξης της Ελλάδας ως κέντρο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου».
Επιπλέον, η Ελένη Λιανίδου, γενική γραμματέας της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων υπογράμμισε ότι : «Οι φίλοι του θρηνούμε σήμερα για τον αδόκητο θάνατο του και όπως έχουμε δηλώσει και επίσημα θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για την εξιχνίαση αυτής της τραγικής ιστορίας και βεβαίως η τιμωρία όλων των υπευθύνων».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.