, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Λύθηκε το μυστήριο στην Κρήτη για τον ξαφνικό θάνατο της Ρωσίδας τουρίστριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατανάλωση δηλητηριώδη μανιτάρια πριν ακόμα φύγουν από την πατρίδα τους για την Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο μιας Ρωσίδας τουρίστριας και της κατάρρευσης του συζύγου της, στην Κρήτη.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για πολύ σπάνια δηλητηρίαση, τα συμπτώματα της οποίας εμφανίζονται δύο με τρεις ημέρες μετά την κατανάλωση των μανιταριών και είναι θανατηφόρα.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς αυτό τόσο από τα ιατρικά ευρήματα, αλλά και από την κατάθεση της 14χρονης κόρης του ζευγαριού που ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί τους, όπως και ο τρίχρονος γιος τους. Τα παιδιά, που δεν είχαν φάει τα συγκεκριμένα μανιτάρια, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.
Το ζευγάρι, ηλικίας 41 και 45 ετών, έφτασε στο Ηράκλειο μαζί με τα παιδιά του, από τη Ρωσία στις 2 Ιουλίου. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους στη Χερσόνησο η γυναίκα κατέρρευσε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν διαπίστωσαν το θάνατό της. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως και ο άντρας της ήταν σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ακόμα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ: