, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ουρανούπολη


Τελευταία εημέρωση: 19:55
Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Χαλκιδική, η οποία έχει περιοριστεί εδώ και πολλή ώρα σε μια χαράδρα μεταξύ Κομίτσας και Αγίου Όρους. Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο καθώς γίνονται συχνές αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, το βράδυ κρίνεται κρίσιμο καθώς προγνώσεις δίνουν ανέμους 8 μποφόρ στην περιοχή και οι πυροσβέστες φοβούνται μήπως η φωτιά αναπτυχθεί ξανά.
Νωρίτερα, η φωτιά απειλούσε την Ουρανούπολη, ενώ μάχη για να «προστατεύσουν» τη Μονή Ζυγού έδωσαν οι πυροσβέστες καθώς οι φλόγες απειλούσαν το κτίριο που αναστηλώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές προκλήθηκαν μόνο στη ξύλινη στέγη του καθολικού.
Νωρίτερα, η φωτιά κατευθυνόταν προς τον οικισμό Κομίτσα όπου υπάρχουν πολλά μπαρ και σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούσαν τέσσερα καναντέρ για την κατάσβεση.
H πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε  διαταγή να εκκενωθούν ξενοδοχεία και οικισμοί στην Ουρανούπολη, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με πολίτες και ειδικότερα με ευπαθείς ομάδες, καθώς λόγω των ανέμων η φωτιά έφτασε στις παρυφές του χωριού.
Στην Ουρανούπολη μετέβη και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία με ανακοίνωση της παρακαλεί τους πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβεστικά οχήματα και επτά υδροφόρες των Μονών.
Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.
Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου