, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Μαθητές από Θεσσαλονίκη σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1

_MG_3200 (2)Mια ομάδα από έξι μαθητές λυκείου της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Μαθητικό ΔιαγωνισμόςΤεχνολογίας της FORMULA 1, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  F1 ΙΝ SCHOOLS. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες σ’ όλο τον κόσμο με την συμμετοχή περίπου 17.000 μαθητών ηλικίας 9 -19 ετών.

 Οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη ονόμασαν την ομάδα τους ΑΙΟΛΙΣ F1 και θα συναγωνιστούν στις προκριματικές δοκιμασίες με αντίστοιχες ομάδες μαθητών λυκείου απ΄ολη την Ελλάδα. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην τελική φάση που διαγωνισμού  που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν: «Από την στιγμή που ενημερωθήκαμε για τον διαγωνισμό, πυροδοτήθηκε στις καρδίες όλων μας ο ενθουσιασμός και ο πόθος να λάβουμε μέρος σε αυτόν, αποφασισμένοι να επιστρατεύσουμε το σύνολο των δυνάμεων μας και να ξεκινήσουμε τις πρώτες διεργασίες για την επίτευξή του στόχου. Συνεπώς, οργανωθήκαμε ταχύτατα, συστήσαμε την ομάδα και μοιράστηκαν αρμοδιότητες σε κάθε μέλος, γιατί η δύναμη προέρχεται από την ένωση και η δύναμη είναι ο μοχλός της νίκης.»

Το F1 ΙΝ SCHOOLS οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση γνώσεων πάνω στις Φυσικές επιστήμες, στις νέες Τεχνολογίες, στη Μηχανική και στα Μαθηματικά καθώς και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, πολύτιμες για το επαγγελματικό – και όχι μόνο – μέλλον τους.

 Η ομάδα ΑΙΟΛΙΣ F1 της Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκε από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη: Γιάννη Καλεντερίδη, Σωτήρη Χαραλαμπίδη, Ανδρέα Αγαπητό, Τάσο Τρόντζο, Πάρι Καραγιαννόπουλο και Χαράλαμπο Τοπάλογλου.