, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Μαθητές και γονείς θα κάνουν κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας


Σε κατάληψη του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας θα προχωρήσουν σήμερα, στις 2 το μεσημέρι οι μαθητές και οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας. Οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί προσωρινά και σε απογευματινή βάρδια στο σχολείο, όσο συνεχίζονται οι εργασίες αφαίρεσης αμιάντου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.
Σκοπός της συμβολικής αυτής κίνησης είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο από το καλοκαίρι οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του. Γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί θεωρούν απαράδεκτο να λειτουργεί ένα σχολείο σε απογευματινή βάρδια στις εγκαταστάσεις ενός άλλου σχολείου, άλλης βαθμίδας και να μην υπάρχει η ελάχιστη επίσημη και γραπτή εγγύηση για τον χρόνο ολοκλήρωσης των έργων και επιστροφής του Σχολείου στην κανονική του κατάσταση.
“Απαιτούμε από όσους φορείς εμπλέκονται στις εργασίες να ολοκληρώσουν άμεσα το έργο τους και να μας εγγυηθούν ότι θα τηρήσουν το πλάνο εργασιών που μας ανακοίνωσαν και που κάνει λόγο για ακόμα τέσσερις εβδομάδες εργασιών.Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μας θα χάσουν μία ημέρα πολύτιμου μαθήματος. Ας ελπίσουμε να κερδίσουν ένα ασφαλές σχολείο πρωινής βάρδιας το οποίο δικαιούνται και δεν έχουν” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.