, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μαθητές της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της… Νέας Υόρκης για εθνικούς λόγους!

«Τα παιδιά με τις γαλανόλευκες» που παρελαύνουν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, στην μεγαλύτερη παρέλαση εκτός των ελλαδικών συνόρων, έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια την δική τους παράδοση και μεταφέρουν μαζί με τους ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς κάθε φορά το άρωμα της Ελλάδας στην αμερικανική μεγαλούπολη.
Οι αποστολές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ακολουθούν όλο το εθιμοτυπικό των γιορτινών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου όπως την γιορτάζουν οι Έλληνες της Νέας Υόρκης  με την έπαρση της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, την δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ Δημητρίου, γίνονται δεκτοί και με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις κι είναι παρόντες στη δεξίωση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των ομογενειακών οργανώσεων, συλλόγων και κοινοτήτων, τον Επίτιμο τελετάρχη της παρέλασης, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας,  τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ.α.
Μέχρι τώρα 150 μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου και συνοδοί τους συμμετείχαν στις αποστολές της Σημαίας κι εκπροσώπησαν την Θεσσαλονίκη στην μεγάλη παρέλαση της ομογένειας.
«Οι σημαιοφόροι-μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου πέρασαν και φέτος τον Ατλαντικό και βρέθηκαν  πάλι στην Νέα Υόρκη για να παρελάσουν με υπερηφάνεια στην 5η λεωφόρο , πιστοί στις αρχές και στις  αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού, αυτών που δόξασαν την Ελλάδα ανά τους αιώνες ανέφερε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομογένειας η κα Εμυ Φουντά επικεφαλής της αποστολής του Ελληνικού Κολεγίου στις ΗΠΑ.
Το Ελληνικό Κολλέγιο, πρόσθεσε, υπηρετεί τις ίδιες αξίες του κοσμοπολίτικου ελληνισμού που δίχως άγχος και ανασφάλεια προοδεύει από άκρο εις άκρον της γης .Αυτές οι αξίες και οι τις αρχές  άλλωστε υπηρετεί αιώνες τώρα και η ομογένεια και μας κάνει υπερήφανους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.