, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι εκπαιδευτικοί

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει νέο κύμα συγχωνεύσεων στα σχολεία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας στον ρ/σ Βήμα.
«Με αυτή τη λογική ,προφανώς, τα σχολεία θα υπολειτουργήσουν. Θα πάμε σε νέα φάση συγχωνεύσεων. Ήδη οι συγχωνεύσεις ήταν πολύ επώδυνες και στην πραγματικότητα έπληξαν τις αγροτικές, κυρίως, περιοχές», είπε με νόημα.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, λέγοντας ότι η αντίδραση θα είναι συνολική και θα αφορά όλα τα ζητήματα του κλάδου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κ. Μαντάς, με με αφορμή την αύξηση των ωρών εργασίας των δασκάλων και το ενδεχόμενο νέων περικοπών.
“Για μας αυτό είναι αιτία πολέμου. Πριν από λίγο αποστείλαμε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, όπου αναφέρουμε το σύνολο των θέσεων μας. Ζητάμε την επανατοποθέτησή του στο θέμα, γιατί πριν από τρεις μέρες είχε τοποθετηθεί, στη συνάντηση που είχαμε μαζί. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την εκπαίδευση με τη λογική των αριθμών και του κοψίματος των μισθών”, τόνισε.