21:33, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Μοίρασε πρόστιμα η Αστυνομία σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Eλέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 16/12 μέχρι τις 18/12, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Πιο συγκέκριμενα:

  • Σε σνακ μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθη να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
  • Σε ταβέρνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται πέντε (5) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.