, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Μπαράζ συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη


Οκτώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από συνταξιούχους, ένστολους, γιατρούς, μαθητές και μέλη του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από τις 9.00 έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και τη φαρμακευτική δαπάνη. Θα παραμείνουν στο σημείο έως τις 12.00.
Στις 10.30 μαθητές, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Λίγα λεπτά πριν ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις δυο διευθύνσεις υγείας Γ΄ και Δ΄ ΔΥΠΕ στην  Αριστοτέλους, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ.
Στις 11.30 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και αστυνομικοί υπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αντιδρώντας στις περικοπές στους μισθούς τους.
Το απόγευμα και συγκεντριμένα, στις 18.00 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγ.Θεράποντα στην Τούμπα, ενάντια στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε χώρους κατάληψης.
Μια ώρα αργότερα, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει τρεις συγκεντρώσεις και πορείες στην πόλη. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Μπότσαρη με Παπαναστασίου και στο δημαρχείο Παύλου Μελά.