, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ…

Αποκλειστικά Έλληνες, κατά το γένος και κατά την ιθαγένεια, θα εισάγονται στις στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, εφόσον γίνει δεκτή η τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της Ν.Δ. με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, επισημαίνεται, ότι “λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής”.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία ωστόσο αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.

Προβλέπεται ακόμα πως θα επιτρέπεται, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος,  η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος υποψηφίων, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή και μόνο για την κάλυψη ειδικών αναγκών.

Φαίνεται μάλιστα, πως η ηγεσία του στρατεύματος, ήταν ενήμερη για την προώθηση της σχετικής τροπολογίας, όπως αποκάλυψε η σχετική αναφορά στο… twitter, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο: “Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος.”