, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο πρόγραμμα φυσικού αερίου «relax… super απλό»

Για θέρμανση και ζεστό νερό …70 ευρώ!

 Η χρήση του Φυσικού Αερίου αποτέλεσε και τη φετινή χειμερινή περίοδο την πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλονίκης προσφέροντας Οικονομία και Ευκολία στην Χρήση για ένα Σύγχρονο Τρόπο Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο (Οκτώβριος 2012 – Απρίλιος 2013),  η εξοικονόμηση που πρόσφερε το φυσικό αέριο συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης υπερέβη το 36%.

«Η διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου δεν σχετίζεται με αυτήν του πετρελαίου θέρμανσης. Ποτέ δεν υπήρχε σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης στην ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η τιμολογιακή πολιτική της Εταιρείας κοινοποιείται στην ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), από την οποία και ελέγχεται κάθε χρόνο ως προς την τήρηση των όρων της Αδείας. Σε εφαρμογή της πολιτικής αυτής, οι τιμές του φυσικού αερίου αναπροσαρμόζονται μηνιαία, με βάση το κόστος αγοράς αερίου» διευκρινίζουν στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με εξαγγελίες της Κυβέρνησης δεν αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς στην επιβολή των ειδικών φόρων με αποτέλεσμα και για την επόμενη χειμερινή περίοδο, η εξοικονόμηση με την χρήση φυσικού αερίου να παραμένει στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα με αυτά της φετινής περιόδου.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το φυσικό αέριο και την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αντικατοπτρίζεται και στην συνεχιζόμενη αύξηση των πελατών και για το 2013 καθώς ήδη το α’ τετράμηνο του 2013 ενεργοποιήθηκαν 2.735 νέοι καταναλωτές ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών πελατών σε 155.830 πελάτες και την διείσδυση του φυσικού αερίου στο 45,6% επί του συνολικού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης» λέει ο  διευθυντής της ΕΠΑ κ Λεωνίδας Μπακούρας

Καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών συνεχίζεται αμείωτο για το φυσικό αέριο, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επεκτείνει διαρκώς το δίκτυό της και εκτελεί κάθε χρόνο σημαντικά επενδυτικά έργα προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους πολίτες να επωφεληθούν της χρήσης φυσικού αερίου. Για το 2013 έχουν προγραμματιστεί και κατασκευάζονται 35 χλμ νέου δικτύου σε όλη την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου καλύπτοντας κύρια τις αιτήσεις νέων πελατών σε όλες  τις τροφοδοτούμενες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα συνεχιστεί με αντίστοιχους ρυθμούς και τα επόμενα έτη υλοποιώντας ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της κάλυψης στην περιοχή των Δήμων Θερμαϊκού (Περαία), Θέρμης , Νεάπολης-Συκεών (Ρετζίκι), και Αμπελοκήπων-Μενεμένης  καθώς και σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ανάλογα με τις κατατεθειμένες αιτήσεις ενδιαφέροντος.

 

Νέο Πρόγραμμα “relax- super απλό”, 70 € το μήνα για θέρμανση και ζεστό νερό

H ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ευελιξία λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών εισάγει το νέο πρόγραμμα «Σταθερή Μηνιαία Χρέωση» το οποίο διευκολύνει τους χρήστες φυσικού αερίου στην πληρωμή της κατανάλωσής τους προσφέροντας τη δυνατότητα για σταθερό κόστος θέρμανσης και ζεστού νερού όλο το χρόνο.

Το πρόγραμμα «relax super απλό» κατανέμει ισόποσα την προβλεπόμενη συνολική ετήσια χρέωση των καταναλωτών σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 80-110τ.μ. με ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου περίπου 800 κυβικών μέτρων για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, ο σταθερός μηνιαίος λογαριασμός ανέρχεται στα 70 ευρώ!

Ο τρόπος και η συχνότητα καταγραφής των ενδείξεων του μετρητή θα παραμένει ο ίδιος, εμφανίζοντας την ακριβή κατανάλωση και τις αντίστοιχες χρεώσεις της περιόδου, πραγματοποιώντας εκκαθάριση, μετά τη λήξη της 12μηνης περιόδου, δηλαδή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου ή είσπραξη της διαφοράς.

Στις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, το πρόγραμμα «relax super απλό» προσφέρει οφέλη όλο το χρόνο! με σταθερή μηνιαία χρέωση για θέρμανση, απαλλάσσοντάς μας από την κλιμάκωση και τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης όλη την περίοδο του έτους.

Στο νέο πρόγραμμα «relax super απλό – Σταθερή Μηνιαία Χρέωση» μπορούν να ενταχθούν όλοι οι πελάτες που ανήκουν στην κατηγορία Τ2 (αυτόνομη, ανεξάρτητη θέρμανση) αλλά και όλοι οι νέοι πελάτες που συνάπτουν συμβόλαια με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας αίτηση στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών και στο τηλεφωνικό κέντρο 800 11 87878 & 2310 584.444  για όλη τη Θεσσαλονίκη.