12:35, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Νυχτερινή καταδίωξη στην Εγνατία Οδό για τη σύλληψη 29χρονου!

Συνελήφθη  29χρονος, μετά από καταδίωξη, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (11-02-2017), ένα άτομο, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.
Πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου, καθώς και δύο συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα προς το εσωτερικό της Χώρας, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, της Συμμορίας, της Αντίστασης και της Απείθειας.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (12-02-2017), αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος.
Σε σχετικό σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος στο ανωτέρω όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Κατά τη διάρκεια της  καταδίωξης, στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ασσήρου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του, έξι  (6) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι εισήλθαν από την Ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα, ενώ κατέβαλαν για την παράνομη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ έκαστος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.