05:18, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Ξεκινά το 7o Greenwave festival στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 το 7ο Greenwave Festival, στη Θεσσαλονίκη,   που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο της ΧΑΝΘ, με κεντρικό θέμα την ειρήνη, με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, υπέροχες συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, με νοστιμότατη vegan κουζίνα και μια μεγάλη και πολύχρωμη έκθεση οικολογικών προϊόντων και χειροτεχνειών.
Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και με τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης κλπ.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 40 οργανώσεις 25 συνεταιρισμοί Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και 180 περίπου παραγωγοί και χειροτέχνες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Η λίστα των συμμετεχόντων εδώ: https://greenwavefestival.com/who-join-in/
Η λειτουργία των περιπτέρων των οργανώσεων και των εκθετών αρχίζει στις 6.30 μμ.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μμ και οι συναυλίες στις 9.30 το βράδυ.
Στον κύκλο τον εκδηλώσεων του Greenwave, σήμερα Πέμπτη 14.9 θα γίνει συζήτηση για τον πόλεμο και το περιβάλλον, με επίκεντρο τις συγκρούσεις των συμφερόντων για τον έλεγχο του νερού, την καταστροφική εξόρυξη μεταλλευμάτων και ορυκτών καυσίμων, τις τριβές για τα αλιεύματα, ενώ το φαινόμενο θερμοκηπίου και οι εκπομπές καυσαερίων απειλούν και το κλίμα και την παγκόσμια ειρήνη. Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ: https://www.facebook.com/events/1081433541987471
Στις 20.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ (30′) «Αναπτύσσοντας την Κοινωνική Οικονομία στην Καρδίτσα. Ένα Κοινωνικό Οικοσύστημα» και θα γίνει συζήτηση (διοργάνωση: Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας)
Στις 9 μμ θα γίνει η Παρουσίαση του έργου του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme: My name is Merwan Ahme and  this is my story…” ενώ σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν οι εκθέσεις “Πορτρέτα Ειδομένης” του Σάκη Βαβαλίδη η Έκθεση κόμικ προσφύγων καλλιτεχνών από το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων  «Αλκυόνη» και έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών από το Αφγανιστάν.
 
Παράλληλα θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια:
-«Βάζοντας τάξη στο χάος των ειδών» (δράση για παιδιά 8+ από τις 7-8 μμ από την Εcogaia Farm)
– Παρουσίαση της Τεχνολογίας των Ενεργών Μικροοργανισμών  (8 – 9 μμ από την ΣΠΕΙΡΑ ΓΗΣ)
Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ σήμερα περιλαμβάνει τους:

  • BB5 PERCUSSION SYSTEM
  • ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
  • ΑΜΑΝΙΤΕΣ ΤΡΙΟ
  • INFLUENZA

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί κουζίνα με υπέροχα vegan πιάτα και γλυκίσματα με φιλικές τιμές που στηρίζουν οικονομικά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ενώ τα έσοδα του φεστιβάλ διατίθενται όπως κάθε χρόνο για δράσεις αλληλεγγύης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και του κοινωνικού χώρου-Οικόπολις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα υπάρχει εδώ:
https://greenwavefestival.files.wordpress.com/2017/09/greenwave-2017-program-8-9-2017fin.doc