18:50, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, το "χειρόφρενο" στα αστικά και το… περιθώριο που έδωσε ο Σπίρτζης

Περιθώριο μιας εβδομάδας έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του στο υπουργείο για περικοπή του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού.
Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι προτάσεις του Οργανισμού να ενσωματωθούν στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά το σύνολο των συγκοινωνιών στην πόλη.
Μεταξύ άλλων, η πρόταση του Οργανισμού θα προτείνει και σημαντική μείωση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που υπολογίζονται περίπου στις 2.000.
Σε ό,τι αφορά τα αστικά λεωφορεία αυτά μάλλον θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι επιμένουν στην επισχεση εργασίας τους σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. 
Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρωθεί ο μισθός Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα σε περίπτωση που υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση και ο οργανισμός λάβει το σχετικό δάνειο των 4 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.