10:18, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Πανελλήνιος Διαγωνισμός για μαθητές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού 2017 για μαθητές Γυμνασίου και του 27ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής 2017 για μαθητές  Γενικού Λυκείου.
Η ΕΕΦ (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) συνεχίζει το έργο της για την προώθηση και τον εκσυγχρονισμό της Φυσικής Επιστήμης εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών «σε μία περίοδο έντονης κρίσης, όπου οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών, όπως προκύπτουν από το τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA *, είναι χαμηλές».
Ο διαγωνισμός αφορά σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας , δημόσια και ιδιωτικά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Και οι μαθητές του Δημοτικού
Στο μεταξύ την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ξεκινά η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Απριλίου με το τελικό στάδιο των εξετάσεων που θα δώσουν οι μαθητές.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο http://www.eef.gr
*PISA: διεθνές πρόγραμμα για την αξιολόγηση των μαθητών που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση  Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ με κύριο στόχο να αξιολογηθεί το εύρος γνώσεων και οι δεξιότητες   των μαθητών που βρίσκονται στο τέλος της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης.