13:14, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Α. Κανάκης: "Να τους σαπίσετε στο ξύλο αν επιτεθούν πρώτοι…" (βίντεο)

aaaaaaaaaaaaaaaaΟλοκληρώθηκε η κατάθεση του Αντώνη Κανάκη-Δούμα στη δίκη των φερόμενων εκβιαστών τοκογλύφων νυκτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Ο παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών στην κατάθεση του είπε μεταξύ άλλων:

-Συμμετείχα σε δυο καταστήματα διασκέδασης αλλα δεν είναι αυτή η δουλειά μου

-Γνωρίζω κάποιους από τους κατηγορουμένους. Είκοσι χρόνια τον Κ. Μ.  Σ΄ αυτόν απευθύνονταν ο συνεργάτης μου για ασφάλεια . Είχε το…σεβασμό αλλά όχι εταιρεία. Εγώ δεν πλήρωνα κανέναν.

-Ρώτησα κι έμαθα πως και πότε πληρώνονταν και μου είπαν “ή τα δίνουμε την ίδια ημέρα ή περνούσε κάποιος”…

-Τα μικροεπεισόδια  ειναι συχνά και γι αυτό ειναι απαραίτητη η παρουσία ανθρώπων…προστασίας

-Οι εταιρείες σεκιουριτι δεν ειναι πάντα διαθέσιμες

-Εγω απλά έπαιζα μουσική ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

-Ο κατηγορούμενος ΚΜ ειναι πορτιέρης

-Σε ένα από τα μαγαζιά είχε γίνει μήνυση λόγω της συμπεριφοράς των ανθρώπων ασφαλείας. Μόλις το έμαθα εξοργίστηκα και τους είπα να μην αντιδρούν όσο προκλητικοί κι αν είναι οι πελάτες, να αντιδρούν μόνο σε αυτοάμυνα (!)

-Σιχαίνομαι την προστασία, εμένα δεν μπορούν να με εκβιάσουν. Τις επιχειρήσεις μου δεν θα μπορούσε καποιος να τις εκβιάσει (αφήνοντας να εννοηθεί λογω ονόματος)

-Ναι τους είπα (όπως αναγράφεται στη δικογραφία και ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Κανάκη και κατηγορουμένων) “ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ” διότι δεν μιλούσα σε εσάς (στην πρόεδρο του δικαστηρίου) ούτε σε καθηγητή.

-Έπρεπε να τους μιλήσω στη γλώσσα τους, δεν έχουν και ιδιαίτερη νοημοσύνη (!)

-Η αυτοάμυνα υποκαθιστά το έργο της αστυνομίας. Δεν πρεπει να υπάρχει μαγαζί στον κοσμο που γίνεται φασαρία και περιμένουν οι υπεύθυνοι να ερθει η αστυνομία και τέλος

-Δεν γνωρίζω τίπoτε για το (τοκογλυφικό) δάνειο

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου επιχειρηματίες, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, φέρονται ως θύματα του κυκλώματος, αλλά καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε αναίρεση των προανακριτικών τους καταθέσεων, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία επιφυλάχθηκε να κινήσει, μετά το πέρας της δίκης, ποινική διαδικασία εναντίον τους για ψευδορκία.

Για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα, τρεις εκ των οποίων φέρονται ως διευθύνοντες τη σπείρα. Πρόκειται για τρία αδέλφια που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες 33 καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, από τους οποίους έπαιρναν χρήματα για “προστασία”, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν και τοκογλυφική δραστηριότητα.

Β. Στολάκης 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ Α ΚΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Χ. ΚΙΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Εδω οι συνομιλίες της δικογραφίας μεταξύ κατηγορουμενων και του κ Κανάκη

http://taxalia.blogspot.com/2013/04/blog-post_9072.html