11:38, Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

«Πολίτες με αξίες και συλλογικότητα…»

Μια μεγάλη γιορτή, αντίστοιχη του μεγέθους του έργου της, αποτέλεσε χθες η κοπή της βασιλόπιτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ Νεάπολης.
Η δημοτική επιχείρηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, γιόρτασε παρουσιάζοντας χορούς και γυμναστικές επιδείξεις από μέρος των 5.500 παιδιών που συμμετέχουν στα πάνω από 400 τμήματά της.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέδειξε το κοινωνικό έργο που παράγουν τα πολυπληθή τμήματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου, όπου «300 εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμβάλλοντας με το έργο τους στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του πολίτη μέσα από την ενασχόληση με την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό». «Μέσα στα τμήματα αυτά, τα παιδιά δεν γυμνάζουν μόνο το σώμα τους αλλά παίρνουν αξίες, αρχές, ιδανικά, μυούνται στην αξία της συλλογικότητας, της ομαδικότητας και της εργατικότητας, ώστε να είναι χρήσιμοι πολίτες και τώρα και στο μέλλον, για τον εαυτό τους, για την οικογένειά τους και για την κοινωνία», πρόσθεσε, τονίζοντας την κοινωνική ευαισθησία της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ., καθώς το 80% των νέων συμμετέχουν δωρεάν στα τμήματα και στα προγράμματα των ΚΔΑΠ, και το υπόλοιπο ποσοστό, που δεν πληροί τα κριτήρια, με ένα ελάχιστο αντίτιμο.
«Συνεχίζουμε δυναμικά…»
«Συνεχίζουμε τον αγώνα να σας κάνουμε υπερήφανους για το δήμο μας και για όσα σας προσφέρει. Και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες και προγράμματα όσο λυσσαλέα πολεμική κι αν δεχόμαστε», τόνισε ο δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Δημήτρης Απατσίδης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο της Επιχείρησης, ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους της και ευχόμενος «καλή δύναμη για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και στην καινούρια χρονιά».
Το πρόγραμμα που ακολούθησε την κοπή της βασιλόπιτας ήταν πλουσιότατο, με τους θεατές να απολαμβάνουν επιδείξεις από τμήματα αεροβικής, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, διάφορων ειδών μοντέρνου χορού και ταγκό, τζούντο (στο τέλος της οποίας όλο το γυμναστήριο έμεινε ακίνητο συμμετέχοντας σε video mannequin challenge για φιλανθρωπικό σκοπό) και Τάε-Κβον-Ντο.
Τέλος, οι υπεύθυνοι της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. κάλεσαν και παρότρυναν τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στα δύο τμήματα δωρεάν γυμναστικής για ενήλικες που γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 7-8 και 8-9 το πρωί, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης.