Πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Χθες ,μετά από έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης στο κέντρο ,συνελήφθησαν 5 άτομα για πώληση λαθραίων τσιγάρων και κατασχέθηκαν πακέτα και συσκευασίες καπνού.
Πιο συγκεκριμένα:
Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας 36, 21 και 50 ετών (2 άντρες -1 γυναίκα αντίστοιχα) και δύο (2) γυναίκες ομογενείς ηλικίας 55 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 69χρονης ημεδαπής, η οποία προέβη σε αγορά λαθραίων τσιγάρων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα» και «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της πόλης, κατελήφθησαν, οι πέντε διακινητές, να κατέχουν με σκοπό την πώληση, (475) πακέτα τσιγάρα και (52) συσκευασίες καπνού, τα οποία το σύνολό τους, δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου καπνού.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης, κατελήφθη η 47χρονη συλληφθείσα, να αγοράζει έναντι αντιτίμου, (10) πακέτα λαθραία τσιγάρα.
Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ, προερχόμενο από παράνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.