, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Προβλήματα υδροδότησης στη Χαλκιδική


Προβλήματα υδροδότησης -έστω και περιορισμένα- αντιμετωπίζει και φέτος μια σειρά από παραλιακούς οικισμούς της Χαλκιδικής, καθώς μπορεί η τουριστική ζήτηση να έχει μειωθεί σε σύγκριση με άλλα χρόνια, ωστόσο η νέα μόδα των… μπαξεβάνηδων μπορεί να τινάξει ολόκληρα δίκτυα στον αέρα, λόγω υπερκατανάλωσης.
Το πρώτο Σαββατοκύριακο με πολλούς επισκέπτες (το προηγούμενο), η Χαλκιδική το πέρασε με μεμονωμένα προβλήματα υδροδότησης. Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές τονίζουν πως, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία κατοίκων και επισκεπτών, που συνεχίζουν να υπερκαταναλώνουν νερό, δε θα μπορούν να σώσουν την κατάσταση ούτε οι αλλεπάλληλες γεωτρήσεις, που κατάντησαν το νομό σουρωτήρι…
Τα κυριότερα προβλήματα τα αντιμετωπίζει η δυτική Χαλκιδική και ειδικά οι οικισμοί που είναι σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι λόγω κρίσης (κατανάλωση βενζίνης) δέχονται το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών το Σαββατοκύριακο. Στους υπόλοιπους δήμους τα προβλήματα που εμφανίζονται οφείλονται κυρίως σε βλάβες, οι οποίες οδηγούν σε διακοπές υδροδότησης και ταλαιπωρία.
 
Seleo.gr News