00:09, Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

"Δεν μας ενδιαφέρει εάν την πόλη θα την καθαρίσουν ιδιώτες ή υπάλληλοι…"

«Πρέπει να λήξει αυτή η αθλιότητα. Τα είχαμε όλα, έχουμε και τα σκουπίδια. Θα μας πλήξουν τα σκουπίδια μέσα στο κατακαλόκαιρο». Αυτό δηλώνει στην Karfitsa ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης με αφορμή τους λόφους των… σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας.
«Σε μια περίοδο που ποντάρουμε στον τουρισμό δεν μπορεί μια χώρα να πλήττεται με αυτό τον τρόπο» συμπληρώνει και εκτιμά πως οι εικόνες με τα σκουπίδια δεν θα κάνουν το γύρο του κόσμου και δεν θα πληγεί μόνο η φετινή τουριστική σεζόν αλλά και η επόμενη.
«Θεωρητικά δεν ευθύνεται ο δήμος και ο δήμαρχος για τις προσλήψεις. Υπάρχει ένας νόμος και βάσει αυτού του νόμου βαδίζει ο δήμος. Δεν μας ενδιαφέρει εάν την πόλη θα την καθαρίσουν οι υπάλληλοι του δήμου ή μια ιδιωτική εταιρία ή και οι δυο μαζί. Το βασικό είναι η πόλη να μην έχει αυτό το χάος και κινδυνεύουμε όλοι από αρρώστιες και ασθένειες» λέει ο κ. Φιλιππίδης με αφορμή την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό της πόλης για τις επόμενες τρεις μέρες.
«Δεν μπορεί μια ομάδα να έχει ως στόχο τον τουρισμό και όλη τη χώρα. Η συγκεκριμένη ομάδα που διαμαρτύρεται και επιλέγει αυτή τη στάση θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι καλό να διεκδικεί τα δικαιώματά της αλλά μέχρι ένα σημείο» καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.
Β. Στολάκης