, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμερα η απόφαση για τον Σάββα Ξηρό


Σήμερα θα εκδικαστεί στο αυτόφωρο του Πειραιά η προσωρινή διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση στο ΑΧΕΠΑ. Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της, την περασμένη εβδομάδα, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, είχε ζητήσει για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και πρότεινε άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Ο Σάββας Ξηρός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμμετοχή στη δράση της 17Ν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του, σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σ. Ξηρός έχει υποστεί ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ στο άλλο μάτι η όραση έχει περιοριστεί σημαντικά.
Επίσης, έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.