, Σάββατο
25 Μαρτίου 2023

Σήμερα η γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προσφυγόπουλα στο Καυτανζόγλειο

Μία μεγάλη αθλητική και πολιτισμική γιορτή για τα προσφυγόπουλα διοργανώνεται σήμερα από τα 09:30 έως τις 14:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το «ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί» και αυτή πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη δράση θα συμμετάσχουν παιδιά προσφύγων από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), καθώς και μαθητές του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μαθητές του πρωινού κύκλου και στα προσφυγόπουλα και η προώθηση της διαδικασίας ένταξης των προσφυγόπουλων στην ελληνική πραγματικότητα μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με παρέλαση των μαθητών μέσα στο στάδιο και περιλαμβάνει ομαδικά και ατομικά αθλήματα, αλλά και δράσεις, όπως χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια.
Στη γιορτή θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς η μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορός και Τέχνη», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου (επιμέλεια – διδασκαλία Δημήτρης Τζελίλης), το σύνολο Waya Naya και οι μαθητές του  2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Ηρακλής Αλεξανδρίδης (λύρα) και Τάσος Δερμεντζόγλου (νταούλι).