, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σε απευθείας σύνδεση με τη… Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους

“Tι είναι τούτο, πάλι… Χριστουγεννιάτικα;” Στην Πλατεία Αριστοτέλους άρχισαν οι κατασκευές, μεταξύ των οποίων ένα αστέρι ύψους εφτά μέτρων που θα οδηγεί τους τρεις μάγους, σε σχεδιασμό του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Απόστολου Βέττα. Ταυτόχρονα, τηρώντας την παράδοση του… διχασμού ακόμη και για λαμπιόνια, ξεκίνησαν και οι διαφωνίες για δένδρα και καραβάκια.

Όπως είπαν στην karfitsa κάτοικοι του κέντρου “και φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη θα μας… διχάσουν”. Άλλοι θα λένε τι ωραίες που… δεν είναι αυτές οι (Χριστουγεννιάτικες;) μεταλλικές σφαίρες και τα κοντάρια με ομοιώματα ανθρώπων κι άλλοι ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναδείξει μια άλλη αισθητική, ανάλογη με αυτή του δημάρχου Μπουτάρη γιατί “Η τέχνη και ο πολιτισμός στην πόλη του ΑΠΘ θα έπρεπε να είναι δεδομένη σε πλατείες και σε δρόμους, όλες τις εποχές του χρόνου” όπως είπαν χαρακτηριστικά.
Να θυμίσουμε ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, προερχόμενοι από την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μίλησαν για «χριστουγεννιάτικο παραμύθι δίχως τέλος», παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού βιβλίου του Μίχαελ Έντε «Ιστορία δίχως τέλος» προσθέτοντας ότι «Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα από τη δημοτική αρχή».
Απευθείας σύνδεση με την Πλατεία Αριστοτέλους:  https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/makedonia/thessaloniki/plateia-aristotelous.html
Στο μεταξύ την παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Σύλλογο Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 27ης τακτικής συνεδρίασης. Η παραχώρηση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 10 Δεκεμβρίου 2016 έως και 7 Ιανουαρίου 2017, ενώ στην περιοχή θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, περίπτερα με χριστουγεννιάτικα εδέσματα και στολίδια και ενημερωτικά περίπτερα Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και φιλανθρωπικών φορέων, με έμφαση στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το ύψος του μισθώματος που θα πρέπει να καταβάλει ο Σύλλογος στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα ανέλθει στο ποσό των 3€ την ημέρα, προκειμένου να ισχύσουν χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των παιχνιδιών και να ενισχυθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων.
Στο συμφωνητικό συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο και το Σύλλογο Επαγγελματιών, θα γίνεται αναλυτική αναφορά σε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και στις υποχρεώσεις των αναδόχων για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την έκδοση αδειών, την καθαριότητα του χώρου τη διανομή των περιπτέρων, την ηλεκτροδότηση κ.ά.
—-
Εορταστικές εκδηλώσεις, ενόψει των Χριστουγέννων, διοργανώνουν το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού, καθώς και η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
• Το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Κέντρου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη
• Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κινηματογραφικές επιτυχίες, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας, με σολίστ στο κλαρινέτο τον Γιώργο Καζίκο και με τη συμμετοχή της σοπράνο, Έλλης Καρύδη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με τη μουσική διδασκαλία της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου. Παράλληλα, η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ θα αφηγηθεί κείμενα του Μανώλη Χατζηεμμανουήλ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
• Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία με το έργο του L. van Beethoven «Missa Solemnis, σε Ρε μείζονα, έργο 123», την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και τον Ο.Μ.Μ.Θ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης με σολίστ τη σοπράνο Σοφία Βογιατζόγλου – Μητροπούλου, τη μέτζο σοπράνο, Εlzbieta Kaczmarzyk-Janczak, τον τενόρο Tomasz Janczak και τον μπάσο, Martin Snell. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων «North College», με τη μουσική διδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και στα 5€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.