, Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης θα σημειωθεί σήμερα παγετός

Το Σαββάτο, 17 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς λίγους όμβρους στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Χιόνια ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -7 έως 7βαθμούς, στην κεντρική και νότια από -1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 10, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 9, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 11.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως στα νοτιοδυτικά θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως μετά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή, και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά, από το μεσημέρι. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr