, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Σε τάξη τα τραπεζοκαθίσματα της Αριστοτέλους;


Άλλη μια προσπάθεια να μπουν σε τάξη τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αριστοτέλους κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας τη χωροθέτηση του, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εγκρίθηκε τροποποίηση, όπου θα επιτρέπεται στα καταστήματα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα μπροστά στις προσόψεις τους, αφήνοντας πάντως ελεύθερο το χώρο μέσα στις στοές της πλατείας.
Συγκεκριμένα, εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, θα υιοθετηθεί το αίτημα των καταστηματαρχών για τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων σε τμήμα των υφιστάμενων παρτεριών (έκτασης 150 τετραγωνικών μέτρων) και σε υπερυψωμένο κατά 20 εκατοστά ξύλινο δάπεδο, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο σχεδιασμός της πλατείας.
Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, με αυτόν τον τρόπο θα απλευθερωθεί χώρος τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων περίπου, που μέχρι τώρα καταλαμβάνονταν αυθαίρετα. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, με τη νέα χωροταξία αλλά και τα κινητά διαχωριστικά που θα οριοθετούν το χώρο.