21:20, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Σκύλοι-λαγωνικά «όργωσαν» την Ροτόντα!

Το ημίαιμο θηλυκό και το αρσενικό, ράτσας Λαμπραντόρ, δεν ήταν τα συνηθισμένα σκυλιά που συνοδεύουν κάθε μέρα οι ιδιοκτήτες τους για την απογευματινή βόλτα, στο πάρκο, πίσω από το μνημείο της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πανέμορφη “Ρίτα”, ηλικίας 7 ετών και ο 4χρονος “Μπρούνο” για μισή περίπου ώρα ανίχνευσαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνιά του πάρκου, τα πεζοδρόμια, τους κάδους απορριμμάτων ακόμα και τις σταθμευμένες μοτοσικλέτες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού στην περιοχή δεν βρέθηκε ούτε ένα γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας.
Παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες τους , που στην πραγματικότητα είναι δύο … αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας χάιδεψαν και επιβράβευσαν τη “Ρίτα” και τον  “Μπρούνο” για την προσπάθεια που έκαναν. Και η προσπάθειά τους, στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο από μια οργανωμένη επίδειξη αστυνομικής επιχείρησης την οποία παρακολουθούσαν απορημένοι κάτοικοι της περιοχής, θαμώνες καταστημάτων και περαστικοί, ενώ τις κινήσεις των σκύλων κατέγραψαν, με κάθε λεπτομέρεια, τηλεοπτικά συνεργεία, που είχαν  ειδοποιηθεί από την αστυνομία. Στην επίδειξη της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σκύλων, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ, οι οποίοι διενήργησαν ελέγχους σε νεαρά άτομα που συχνάζουν σε μια περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια σημειώνονται συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Όπως είπε ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Αντώνης Τζιτζής, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το μνημείο της Ροτόντας τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις, στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και έγιναν συλλήψεις. “Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρείται μια έξαρση στη διακίνηση και εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνες”, είπε ο κ. Τζιτζής.
Να σημειωθεί, ότι κάθε σκύλος  που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών φιλοξενείται μόνιμα στο σπίτι του αστυνομικού της ασφάλειας που τον εκπαιδεύει. Βρίσκεται κοντά του συνεχώς και σε περίπτωση που ο αστυνομικός συνταξιοδοτηθεί και αποχωρήσει από την υπηρεσία “αποστρατεύεται” από την ενεργό δράση και ο σκύλος και ακολουθεί το αφεντικό του μέχρι το …τέλος της ζωής του.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ