, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Θεσσαλονίκη η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Σε μουσεία της περιοχής θα ξεναγηθεί η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ.
Ο πρόεδρος της, Τζον Πανταζόπουλος, βουλευτής στη Βικτώρια της Αυστραλίας –που έχει περάσει από τους υπουργικούς θώκους του Τουρισμού, των Υποδομών και της Απασχόλησης- ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης, Τόμας  Κατσιαντώνης, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire των ΗΠΑ και τα μέλη του δ.σ. Στηβ Γεωργανάς, ομοσπονδιακός βουλευτής στην Αυστραλία, Τζιμ Καρυγιάννης, βουλευτής στον Καναδά, Μάικ Τσιόκας, πολιτειακός βουλευτής στη Georgia των ΗΠΑ και Τεντ Ρόκας, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire, είχαν επαφές με τους φορείς, τις αρχές και το επιχειρείν της πόλης, επιδιώκοντας να προσφέρουν τη «ματιά» του απόδημου ελληνισμού στα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δύο στρογγυλά τραπέζια στην αίθουσα 6 (Ολυμπιάς) του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης», στα οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης και εκπρόσωποι της τοπικής βιομηχανίας. Το πρώτο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ήταν εστιασμένο στον τουρισμό, ενώ το δεύτερο, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επικεντρώθηκε στην τεχνολογία, την καινοτομία, την ενέργεια και τις επικοινωνίες.