, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στις 25 Απριλίου η δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο «Παγία» του δήμου Θεσσαλονίκης

Στις 25 Απριλίου θα εκδοθεί η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για το έλλειμμα στο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής» του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκε επί των ημερών του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για τις 25 του μήνα, οπότε θα ανακοινώσει την απόφασή του, ρίχνοντας «αυλαία» στη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή του, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη μόνο η διαχειρίστρια της «Παγίας», πρώην δημοτική υπάλληλος, ενώ ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και δέκα υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.
Για την κατηγορούμενη διαχειρίστρια, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το 2008, ο εισαγγελέας πρότεινε να τιμωρηθεί για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.
Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 16 άτομα, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στον Δήμο προσεγγίζει, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.