, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Στους 35 βαθμούς το θερμόμετρο


Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο καθώς επίσης στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου περιμένουμε σήμερα.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
 
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.
 
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.