, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Στους 43 βαθμούς το θερμόμετρο


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη και θερμοκρασίες στα επίπεδα του καύσωνα, περιμένουμε σήμερα. Η θερμοκρασία από αργά το βράδυ θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 41 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 41 στη Νότια Ελλάδα, από 21 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 39 ως 40 βαθμούς.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς με σημαντική ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.
 
Ηλιοφάνεια και αφόρητη ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.
 
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.