, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΣΤΟ… ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (VIDEO)

 

 

dimotiko-symboylio-thes1

του Βαγγέλη Στολάκη

Συνεχίζουν τον αγώνα τους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που  διαμαρτύρονται για το σχέδιο “Αθηνά”. Σήμερα βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στο χώρο του δημαρχείου βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές, ενώ το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι των φοιτητών, των γονέων και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος.

“Η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως δεν διατηρεί την πολιτική ισχύ για να αποτρέψει το σχέδιο “αθηνά” σε αντίθεση με άλλους που επαίονται για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες στις τηλεοράσεις. Το μέλλον των παιδιών μας παίζεται σε μια πολιτική ζαριά. Πρέπει το ίδρυμα να ακολουθήσει την αυτοτελή πορεία του” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης.

photo(10)

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο “Αθηνά” εξέφρασαν επίσης εκπρόσωποι των φοιτητών και των γονέων.

Υπερ της παραμονής του ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. “Το πρόβλημα πρέπει να το πάρει στα χέρια της η ίδια η πόλη. Δεν είναι κοινωνικό πρόβλημα αλλά ουσιαστικό. Ο Δήμος δεν θα επιτρέψει να μετακινηθεί ούτε ένα γραφείο. Θα υπερασπιστούμε την παραμονή με όσα μέσα διαθέτουμε”.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.