22:31, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Συμβουλές για μην πέσουμε θύματα κλοπής τις ημέρες των εορτών

Συμβουλές προκειμένου να μην πέσουμε θύματα κλοπής η απάτης τις ημέρες των γιορτών έδωσε ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων  “Πρακτορείο 104,9 FM”
Η εγκληματικότητα είναι μεγαλύτερη τις ημέρες των εορτών και θα πρέπει οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί είτε στο δρόμο είτε στο σπίτι για να μην πέσουν θύματα κλοπής ή απάτης τόνισε ο κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι  ότι «τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης βλέπουμε το έγκλημα να εξαπλώνεται και ποσοτικά και ποιοτικά και βλέπουμε πράγματα, τα οποία παρακολουθούσαμε σε ταινίες αστυνομικού ενδιαφέροντος να συμβαίνουν και στην πραγματικότητα».
«Έχουμε ακόμη και ντυμένους Άγιους Βασίληδες-εγκληματίες να χτυπάνε κουδούνια σε διαμερίσματα για να προβούν σε ληστεία, κλοπή, διάρρηξη. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι περισσότερο προσεκτικός και να καταλάβουμε ότι ζούμε στο 2016, όπου το έγκλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτη μορφή. Οι δράστες σκέπτονται τα πάντα προκειμένου να εξαπατήσουν τον κόσμο».
Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι πρέπει να προσέχει κάποιος το πορτοφόλι του, να το έχει στην εσωτερική τσέπη του ρούχου του και να μην κουβαλάει πολλά χρήματα μαζί του, οι αναλήψεις να μην γίνονται νύχτα από απομακρυσμένα ΑΤΜ αλλά την ημέρα και σε ασφαλή σημεία της πόλης. Ο ίδιος συμβουλεύει ότι όταν είναι κάποιος σπίτι πρέπει να έχει ενεργοποιημένο τον συναγερμό και όταν κάποιος φεύγει να ενημερώνει ένα γείτονα ότι θα λείψει και να αφήσει κάποιο φως ανοιχτό.
Όσον αφορά στα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων εξηγεί ότι οι τελευταίοι δεν πρέπει να έχουν πολλά τιμαλφή και χρήματα σπίτι. Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι “πρέπει να είμαστε πιο πονηροί και να σκεφτόμαστε αστυνομικά γιατί οι καιροί είναι πάρα πολύ περιέργοι”.
Ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ συμπλήρωσε ότι “η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στον νομό Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις και πρέπει οι αστυνομικοί να ζητήσουν ενισχύσεις στο νομό και να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες, ειδικότερα στις γιορτές”. Ο ίδιος ανέφερε ότι “στα τμήματα Ασφαλείας της πόλης καθημερινά υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για κλοπές και διαρρήξεις. Ειδικά στα τμήματα του κέντρου, στο τμήμα Λευκού Πύργου, στο Πλατείας Δημοκρατίας και στης Τούμπας οι πολίτες περιμένουν στην ουρά για να καταγγείλουν μήνυση.
Ο κ. Παπαδάκης κατέληξε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να ενισχυθεί, ειδικά στην άμεση δράση και στα τμήματα, όπως να δοθούν περισσότερα περιπολικά ώστε να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ