, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Φωτιά σε εγκατάσταση αερίου

fwtia-aristotelousΜια μεγάλη φλόγα ύψους 2-3 μέτρων, που υποχώρησε όσο απότομα εμφανίστηκε, πανικόβαλε νωρίτερα το απόγευμα τους περαστικούς και τους πολίτες που βρίσκονταν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, στη συμβολή της οδού Ερμού με την Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τσιγάρο σε συσσωρευμένα σκουπίδια δίπλα σε κουτί ελέγχου διανομής φυσικού αερίου από διαρροή του οποίου ενισχύθηκε στιγμιαία, γέμισε καπνούς το ΚΕΠ που εκκενώθηκε άμεσα και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό το φόβο ενδεχόμενης έκρηξης, ενώ δόθηκε εντολή διακοπής της παροχής αερίου στο σημείο.

DSC_0057

Στο περιστατικό έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η κάπνα από την πυρκαγιά μέσα στο ΚΕΠ, ανάγκασε το προσωπικό να μείνει και μετά το σβήσιμο της φωτιάς, εκτός υποκαταστήματος. Η φωτιά είχε ήδη υποχωρήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων από υπαλλήλους του ΚΕΠ και οι άνδρες της πυροσβεστικής φρόντισαν να βεβαιωθούν ότι η δεν υπήρχε φόβος νέας πυρκαγιάς πριν αποχωρήσουν.

Η Π.Υ. ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο η φωτιά στα σκουπίδια μπροστά στο κουτί της διανομής του αερίου, να ήταν απόπειρα εμπρησμού από κάποιον… νοσηρό εγκέφαλο.

DSC_0052

DSC_0045