Γίνεται του… μπακαλιάρου στη Θεσσαλονίκη! Ουρές για το παραδοσιακό έδεσμα (ΦΩΤΟ)
Της Φ.Βλαστού
Του… μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Πλήθος Θεσσαλονικιών και όχι μόνο μετά το πέρας της παρέλασης έκαναν εξόρμηση στις ταβέρνες και τα εστιατόρια για να απολαύσουν το παραδοσιακό έδεσμα που είθισται να τρώμε την 25η Μαρτίου.
Η πλατεία Κατούνη στα Λαδάδικα έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τον περισσότερο κόσμο. Κάποιοι πρόλαβαν να κάτσουν σε τραπέζια, άλλοι είχαν reserve, ενώ άλλοι προτιμούν το πακέτο για το σπίτι.
Ακόμα και ουρές έξω από εστιατόρια έχουν δημιουργηθεί. Ο Αλέξανδρος Κερανίδης υπάλληλος γνωστού εστιατορίου μιλώντας στo karfitsa.gr εξήγησε ότι ο χρόνος αναμονής σήμερα κατά την ώρα αιχμής μπορεί να αγγίξει και την μισή ώρα στην ουρά. «Έχουμε έρθει από τις 5 το πρωί για να κάνουμε προετοιμασίες. Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την ζύμη για το κουρκούτι και περιμένουμε τον κόσμο για να έρθει μετά την παρέλαση. Η πίεση της ημέρας είναι πολύ μεγάλη. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο πιο ευγενικά και γρήγορα μπορούμε», τόνισε ο ίδιος.