, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Τι καιρό θα κάνει σήμερα


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 στην Κεντρκή Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Θρακικό ισχυροί, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι δυτικοί έως βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Λίγες νεφώσεις και διατήρηση των ενισχυμένων ανέμων, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πιθανών πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά θυελλώδεις.
Καλές καιρικές συνθήκες, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.