, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα και στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 38 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι μέτριοι, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς, ενώ στις ακτές οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και παροδικά μέτριοι.