, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Τι καιρό θα κάνει σήμερα


Ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε σήμερα. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 37 βαθμούς.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά το πρωί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
 
Ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
 
Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.