17:06, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Τι φανερώνει έρευνα για τα φίλτρα αυτοκινήτου

Τα γνήσια φίλτρα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια, ενώ ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα είναι 30% πιο υψηλός στους αλλεργικούς οδηγούς. Έρευνα της VW φανερώνει ότι την στιγμή του φταρνίσματος ο οδηγός είναι σαν να πηγαίνει για 13 μέτρα στα τυφλά!
Τα φίλτρα αυτοκινήτου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των επιβατών και του οδηγού. Επίσης, τα γνήσια φίλτρα συμβάλλουν στην προστασία της καθαρότητας του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες συστήσουν στον οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο αυτά που υποδεικνύουν οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες των αντιπροσωπειών, μιας και στο εμπόριο χρησιμοποιούνται φίλτρα μη ενδεδειγμένα, με άμεσο κίνδυνο στην υγεία των επιβατών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους πέντε ευρωπαίους υποφέρει από αλλεργίες, ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης. Οι περισσότερες από αυτές είναι επαναλαμβανόμενες και συνοδεύονται από δυσάρεστες παρενέργειες όπως φτάρνισμα, καταρροή στα μάτια και τη μύτη. Τα γνήσια φίλτρα είναι αυτά που εξασφαλίζουν στους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες – αλλά και εκείνους που υποφέρουν από άσθμα – καλύτερη ποιότητα αέρα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Οι αλλεργίες πλήττουν την οδική ασφάλεια!
Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αλλεργίες είναι και η οδική ασφάλεια. Όπως αναφέρει η VW σε έρευνα της για τα φίλτρα καμπίνας, όταν ένας οδηγεί φταρνιστεί και ήδη τρέχει με ταχύτητα 50χλμ/ώρα, εκείνη τη στιγμή του φταρνίσματος είναι σαν να οδηγεί για 13 μέτρα στα τυφλά! Άξιο αναφοράς ότι ο κίνδυνος ατυχήματος σε αλλεργικούς οδηγούς είναι 30% υψηλότερος. Επίσης, ένα γεμάτο φίλτρο εσωτερικού χώρου μπορεί να φταίει για θαμπωμένα τζάμια ή οσμές. Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες είναι εκτεθειμένοι έξι φορές περισσότερο στην ατμοσφαιρική μόλυνση από ότι στην άκρη του δρόμου. Τα γνήσια φίλτρα, όπως επισημαίνει η VW έχουν αντιαλλεργική επίστρωση. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι ο φρέσκος αέρας – που διασφαλίζεται από το καθαρό φίλτρο – συμβάλει στη βέλτιστη δυνατότητα συγκέντρωσης του οδηγού και προλαμβάνει στην πρόωρη κόπωση.
ΠΗΓΗ: in.gr